Slik er en kredittsjekk

Lån har for mange vært en gylden mulighet til å løse noen økonomiske floker. Forbrukslån er en populær låneform, da den er enkel å søke på, og du ikke trenger oppgi hva pengene er til. Lånene gis uten sikkerhet om man ønsker det, men da er rentesatsen høyere enn med sikkerhet. Denne typen lån fås raskt over internett fra de fleste banker og et utall andre låntilbydere, Alle som er over 18 år kan søke lån, og dermed også kredittsjekkes. Vet du hva en kredittsjekk egentlig er?

Banken utfører kredittsjekken

Det er banken, som utlåner, som gjennomfører en kredittsjekk. Når søknaden om forbrukslån er sendt inn blir sjekken foretatt. En kredittsjekk gjøres via et sentralt register, hvor alle over 18 år er registrert. Der befinner blant annet skatteopplysningene dine seg. Utlåneren kan også sjekke om du har aktive betalingsanmerkninger, eller flere forbrukslån. Er du bekymret for hva en slik sjekk kommer opp med kan du faktisk også gjøre en slik sjekk på deg selv før du søker lån. En god kredittsjekk gir positivt utslag på lånets rentesats.

Beregning av kredittscore før forbrukslån innvilges

Utlåner er gitt tillatelse til å innhente dine opplysninger på søknaden din. Kredittsjekken består av flere ting som til slutt ender opp i noe som kalles en kredittscore. Opplysningene som tas med er flere. Det er bl.a. inntekten din, og om den er stabil. I tillegg sjekkes andre lån og tilbakebetalinger. Samtidig som økonomien sjekkes ses det også på om du har hatt en og samme adresse over lengre tid. Å flytte mye rundt kan faktisk slå uheldig ut på en sjekk. Kredittscoren settes inn i et program som da beregner om du er på et kredittverdig nivå. Beregningen er en statistisk sammenligning med andre i samme sitasjon som deg. En god kredittscore gir kredittverdighet, og forbrukslån er innen rekkevidde.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!