Forklaring til renteeksempler på forbrukslån

Sjekker man banker for forbrukslån er det viktig å sammenligne flere banker mot hverandre. Du bør sammenligne alt fra nedbetalingsvilkår til det med små skrift – alle vilkår og betingelser. Hvor mye lånet vil koste deg totalt er selvfølgelig en av de viktigste tingene du bør de på.

Eksempler på lånets totale kostnader

Har du sjekket flere banker for lånetilbud har du antakelig lagt merke til en felles ting. Alle bankene oppgir et eksempel på hva lån vil koste deg. Oftest viser de hva lån på kr 65 000 nedbetalt over 5 år, og rentesatsene på dette. Disse eksemplene er lovpålagt og bankene er forpliktet til dette. Eksemplene er satt ut fra bankenes statistikker. Det vil si den gjennomsnittlige lånesummen folk låner, og med et snitt av rentesatsene de får. Bankene er også pålagt å oppgi nominell rente på lån, samt hvilke gebyrer som kommer i tillegg. I tillegg skal lånets totale kostnader komme frem. Eksempelvis vil et forbrukslån på kr 65 000, hos Ikano Bank, koste kr 96 030 totalt innfridd.

Bruk renteeksemplene på rett måte

Sjekker du Ikano Banks effektive eksempelrente vil du se at den ligger på 17,89%. Dette eksempler vil gi deg et grunnlag for sammenligning av andre bankers renteeksempler. Det man skal være oppmerksom på er at dette ikke nødvendigvis er rentesatsene en får til slutt. Renter på et forbrukslån settes individuelt etter en kredittvurdering. Kommer du godt ut av denne vil rentesatsen din bli lavere enn eksempel renten. Kommer du mindre bra ut av sjekken kan renten bli høyere. Samtidig er kanskje lånesummen du trenger ikke sammenlignbar med eksemplene til bankene. Hvor stort beløp du låner og nedbetalingstiden spiller også inn på rentesatsen. Når det er sagt; eksemplene kan hjelpe deg til å finne banken du ønsker sjekke nærmere ut.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!