Dette er måten du unngår inkasso

Undersøkelser viser at spesielt unge nordmenn er i større fare for å ende opp med inkassosaker, og løsningen for å komme ut av utføret er ikke alltid så enkel. Som oftest vil det være en stor omveltning for store forbrukere i det de flytter bort fra foreldrene. Utfordringene ligger i å måtte ta vare på sin egen økonomi, og ta ansvar for å betale tilbake forbrukslån og andre utgifter i tide. Dette kan være vanskelig for de som har vært vant til å bli tatt vare på av de hjemme. For å gjøre denne omveltningen så smertefri som mulig er det best å ha innarbeidet gode rutiner på forhånd.

Start med disse rutinene

Det smarteste du kan gjøre for å unngå inkasso er å sette opp et månedlig budsjett hvor du porsjonerer utgiftene i henhold til det du virkelig behøver. Som ung kan det være vanskelig å få endene til å møtes, og det kreves stålkontroll for å holde utgiftene i sjakk. Det er lett å ta opp lån slik som forbrukslån, og annen tilgjengelig kreditt. Forbrukslån kan ofte være et nyttig verktøy men det gjelder å forsikre seg om at økonomien din er sterk nok til å tåle gjeldsbelastningen.

Slik setter du opp budsjettet

Begynn med å porsjonere ut det du vet du har av daglige utgifter. Dette er normalt sett slike ting som nytelsesmidler og dagligvarer. Let så opp hver enkelt utgift du har i måneden og slå disse inn på et regneark. På denne måten er det mye lettere å holde oversikten over utgifter og inntekter. Etter at du har fått satt opp alle utgiftene må du regne inn den månedlige inntekten. Dersom du har forbrukslån må du huske å inkludere rentene. Har du penger til overs, Voilá! Hvis ikke må du ta noen grep for å senke forbruk eller øke inntekt.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!