Bra kredittverdighet i forhold til forbrukslån

En kredittsjekk vil være avgjørende for renten på forbrukslånet ditt. Når du søker om et forbrukslån sender du inn en uforpliktende søknad. Banken vil da ta en kredittsjekk av deg å avgjøre renten etter denne. Om du ikke vet hva en kredittsjekk er bør du finne hva dette er før du søker om lån.

Dette er en kredittsjekk

Når du velger å søke om et forbrukslån, vil banken foreta en kredittsjekk av deg. Her vil banken sjekke de opplysningene du oppga når du søkte om forbrukslånet. De vil da sjekke din økonomi, alder, adresse og lignende. Det er derfor viktig at du sjekker opplysningene nøye før du velger å sende inn søknaden. Er opplysningene feil vil behandlingstiden bli lengre. Etter kredittsjekken vil du eventuelt få et tilbud av banken. Du bestemmer selv om du vil godta lånet eller ikke. Det er helt gratis å sende inn en uforpliktende søknad.

Kredittsjekk på forbrukslån hos de ulike bankene

Selv om du vil finne eksempel renter hos de ulike bankene (se vår oversikt her), kan disse forandre seg. Alle banker vurdere din kredittsjekk ulikt. Dette gjør at man ikke vet hvordan renten blir før man sender inn en uforpliktende søknad. Om man tar Bank Norwegian som et eksempel operer de med en gjennomsnittsrente på 17,88%. Denne gjennomsnittsrenter blir regnet ut i fra om du låner et beløp på kr 65 000 og har en nedbetaling på 5 år. Men om du får en god score på din kredittsjekk kan renten bli langt bedre. Men den kan selvsagt også bli høyere om du får en dårligere score.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!