Har du noen gang vurdert refinansiere ditt «noen-år-gamle» forbrukslån?

Nordmenn har totalt en god del forbruksgjeld, Det er en miks mellom forbrukslån og kredittkortgjeld. Sitter du nå med et lån, som du betaler jevnt og trutt på, men kunne tenke deg å få kostnadene ned? Da er refinansiering det du trenger. Orker du ikke tanken på nye runder med sammenligninger og vurderinger mellom forskjellige banker finner du låneagenter her hos oss.

Lavere kostnader med refinansiering

Normalt vil man ikke anbefale å betale gjeld med et nytt lån, men i enkelte tilfeller vil det faktisk være det smarteste. Har du et forbrukslån, som er et par år gammelt, vil refinansiering mest sannsynlig lønne seg. Det er kommet flere banker på banen, og det er stor konkurranse om lånekundene. Dette alene gjør at enkelte banker faktisk har en god rente i forhold til tidligere. I tillegg vil du mest sannsynlig komme bedre ut på en kredittsjekk nå, enn tidligere, da alder faktisk er en av faktorene i en kredittsjekk. Alt i alt – lavere kostnader hver måned.

Årsaker til bedre rente

Forbrukslån er dyrere enn et ordinært banklån, det kommer en ikke fra, men du kan gjøre lånet ditt billigere likevel. Tidligere var det ikke uvanlig at et forbrukslån kunne ha en rente opp mor 25%. Dagens tilbud er bredt, og rentenivåene bedre. Nå finner man lån med effektiv gjennomsnittsrente helt ned til 16 – 17%. Det betyr at samme lånet i dag er atskillig billigere enn tidligere. Samtidig har en del banker kuttet på gebyrene, og det gjør også sitt til lavere utgifter. I tillegg er styringsrenten nå på sitt laveste på mange år, og banker har fulgt etter med å kutte utlånsrenta, også på forbrukslån. Benytt muligheten nå til å refinansiere, og spar penger.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!