Refinansier kreditter og forbrukslån

Det hender seg at en plutselig sitter med et par smålån, og kanskje kredittkortgjeld i tillegg. Renteutgiftene kan da totalt sett bli ganske høye. Vanligvis er det langt fra planen å havne i en slik situasjon, men med tiden har det blitt slik. Løsningen er da å refinansiere både forbrukslånene og annen kreditt. Det kan du søke om her på vår side, og få tilbud fra mange forskjellige banker.

Refinansiere hva vil det egentlig bety?

Å refinansiere vil si at man tar opp et nytt lån, for å betale inn andre mindre, og oftere dyrere lån og kreditter. Har du for eksempel et lite forbrukslån fra en bank på kun kr 25 000, der effektiv rente tilsier at du skal betale tilbake kr 27 766, koster det altså altså kr 2 766 kun i renter og gebyrer over et år. Dette høres kanskje ikke så mye ut, men har du da et lån på kr 50 000, samt kredittkortgjeld fra flere banker blir det over tid veldig mange penger. Kanskje må du gange denne summen med både 3 og 4. En refinansiering vil for deg bety en enklere hverdag, kun en kreditor å forholde seg til og mindre sjanse for inkassosaker. Du vil spare penger hver måned bare i totale termingebyrer. Over tid blir det penger av flere små summer.

Lavere kostnader totalt

Det er altså penger spart å refinansiere, både rentemessig og i faste gebyrer. Skal man vise dette i tall kan dette eksempelvis se slik ut; om man har to kredittkort med kredittgjeld på totalt kr 20 000 og rente på rundt 25%, samt et forbrukslån på kr 50 000 med 18% rente, betaler man totalt cirka kr 14 000 i året i renter. Refinansieres dette i et lån som innfrir all gjelda, med rente på for eksempel 14%, blir rentekostnaden i stedet kr 9 800. Får man slike renter på et nytt forbrukslån til refinansiering, har man spart kr 4 200 på noe som tar kun få minutter å skaffe seg. I tillegg kommer det noen hundrelapper årlig i besparelse på færre gebyrer. Det er verdt innssatsen!

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!