To kan ta et forbrukslån sammen

Hvis du vurderer å ta et forbrukslån, bør du være taktisk. Først og fremst må du regne ut hva lånet faktisk vil koste deg, deretter finne ut hva som lønner seg best i din situasjon; høye renter eller høye gebyrer? Pass på at forbrukslånet passer din økonomiske situasjon. En god taktisk løsning er også å ta opp lånet sammen med en annen person. Dette gjelder kun som en spesiell avtale dere to i mellom, utlåner vil føre lånet på kun en av dere.

Gode venner og samboere

Det kan fort vise seg å være ganske lurt å ta opp et forbrukslån sammen med en annen. Det vil kun være en av dere som tar opp lånet, så dere må ha en avtale uavhengig av utlåners lånekontrakt. For samboere er dette en god mulighet. Det kan være at kun en av dere har fast inntekt, den andre har deltidsjobb eller mer sporadiske inntekter. Men sammen kan dere betjene et lån uten at det går så hardt ut over privatøkonomien. En slik ordning kan selvfølgelig også arrangeres mellom gode venner.

En medansvarlig

Å være taktisk, og ta opp et forbrukslån sammen med en annen, er en lur løsning. Men det kan også hende at utlåner faktisk krever en annen person, en såkalt medansvarlig. Dette kan være i tilfeller hvor hovedlåner er yngre enn utlåners aldersgrense, eller det kan være hvis lånetaker har en betalingsanmerkning (hva er en betalingsanmerkning?). Når man låner med en medansvarlig, blir denne personen ansvarlig for nedbetaling av lånet hvis hovedlåner skulle få problemer. En medansvarlig kan være en ektefelle, et familiemedlem eller en venn. Den medansvarlige må også ha fast inntekt og ikke har registrerte betalingsanmerkninger eller inkassosaker.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!