Hvordan finne beste forbrukslån

Forbrukslån er gunstige i det at de kan skaffes svært raskt, ofte på dagen, og at kravene er lave til den som søker. Som regel holder det å være over 18 år, ha en viss inntekt, samt ikke ha pådratt seg betalingsanmerkninger. Betalingsanmerkninger gir som regel automatisk nei på en søknad om lån, men der også finnes det unntak. Enkelte banker gir lån som går til å rydde opp i gjelda som er tilknyttet anmerkningen.

Rentebetingelser på forbrukslån

Beste forbrukslån finner du ved å sammenligne mange tilbud. Når bankene fastsetter rentebetingelsene på et slikt lån, tar de utgangspunkt i din kredittscore. Har du høy score får du gode renter. Dette gjør alle bankene på samme vis. Men, det vil likevel være forskjeller fra bank til bank når det gjelder renter, og noen ganger gebyrer. Du er ute etter det lånet som gir lavest utgifter totalt sett. For å finne dette, må du sammenligne flere forbrukslån fra flere banker.

Sammenligne flere tilbud

Det finnes to effektive måter å finne beste forbrukslån på. For det første bør du søke om lån fra flere banker. Det gjør du enkelt via nettsidene til bankene, og du får som regel svar samme dag. Enkelte banker svarer faktisk innen noen minutter. En annen effektiv måte å søke på, er å bruke en finansagent (kalles også låneagent, lånemegler, etc.). Dette koster deg ingenting, og disse søknadene er også uforpliktende (som vanlige søknader direkte til bankene). Finansagenten vil da innhente tilbud fra alle bankene de samarbeider med, ofte dreier dette seg om 10 eller flere banker. Dermed er jobben enklere med å finne det lånet som er mest gunstig.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!