Bli kvitt gjeld med forbrukslån

Mange sliter med høye renter på spesielt kredittkort, etter å ha deltatt på kjøpefesten uten å ha nok inntekt. Kredittkort og smålån er spesielt dyre dersom du ikke gjør opp gjelda i tide, fordi rentene er mye høyere enn mange andre lån. En effektiv metode for å bli kvitt slik gjeld, og dermed også de høyeste utgiftene, er å refinansiere. Det betyr at man låner mer penger, for å betale penger man skylder. Så lenge rentene på det nye lånet er rimeligere, lønner dette seg. Forbrukslån kan skaffes med lave renter, og som regel betydelig lavere enn det du betaler for gjeld på kredittkort.

Forbrukslån til refinansiering

Som et eksempel kan vi se på en situasjon der man har kr 50 000 i gjeld på et vanlig kredittkort. Rentene varierer, men de ligger ofte på rundt 25% for kredittgjeld. Over et år blir da rentekostnadene hele kr 12 500. Får du et forbrukslån til refinansiering av denne gjelden fra for eksempel OPP Finans, vil du kunne få renter fra nominelt 7,5%, avhengig av din kredittscore. Effektiv rente vil bli rundt 8,5% – 9%, alt ettersom hvor raskt du betaler tilbake. Tar vi utgangspunkt i 9% blir rentekostnadene kr 4 500 per år (sammenlignet med de kr 12 500 er dette en betydelig besparelse). Selv om du ikke har så bra kredittscore, får du kanskje rentebetingelser fra OPP Finans på 13%. Det vil da bety at gjelda på kr 50 000 koster kr 6 500 per år. Dette er fortsatt en stor besparelse.

Refinansiering lønner seg

Refinansiering av kredittgjeld og gjeld fra smålån lønner seg nesten alltid. Det beste er selvsagt å ikke pådra seg slik gjeld. Har du først gjort det, bør du også se om du kan bake inn gjelda (refinansiere den) i et boliglån. Boliglån er som regel det billigste lånet. Eier du ikke bolig selv, eller ikke har nok sikkerhet i den, kan du vurdere et forbrukslån i stedet. Dette er spesielt viktig dersom du sliter med å betale utgiftene på kredittgjelden. Slik gjeld går raskt til inkasso, med påfølgende betalingsanmerkninger om du ikke klarer avdragene.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!