Hvordan forbedre kredittscoren for forbrukslån

Det er vanlig å måte på økonomiske utfordringer i løpet av livet, og muligens er det da man trenger et godt forbrukslån. Det kan løse mange av de umiddelbare problemene. Pengene du lønner er ikke bundet opp mot noe, og dette betyr at de kan brukes til det som du vil. Din eneste forpliktelse er å betale renter og gebyrer på tiden. For å få lavest mulig rente på forbrukslånet er det lurt å la banken gjennomføre en kredittsjekk. Denne dokumenterer din kredittverdighet.

Kredittverdigheten påvirker kostnaden ved forbrukslån

Det er banken som du søker hos, som gjennomfører kredittsjekken. Den tas etter at søknaden er sendt inn. I Norge er alle myndige personer registrert i et sentralt register. Her henter banken sine opplysninger. Det finnes informasjon om hvordan du liknes, eller om det finnes betalingsanmerkninger på deg (hva er en betalingsanmerkning?). Høy inntekt og ingen betalingsanmerkninger er selvfølgelig viktig. Dette gir deg en høy kredittscore, som igjen fører til et mer gunstig forbrukslån.

Jo bedre kredittscore, jo lavere rente

Andre ting som påvirker kredittscoren positivt er at du har bodd lenge på samme adresse, eller at du er i et registrert partnerskap. Hvis du undrer over hvordan din kredittscore kommer til å bli er det mulig å bestille en kredittsjekk hos selskapene. Noen kommer til å sende en generell vurdering, mens andre vil fortelle deg det tall mellom 0 og 100, hvor 100 er best. Det enkleste som du kan gjøre for å forbedre scoren, er å sørge for at regninger er blitt betalt på tiden, og at inkassokrav er gjort opp, før du søker.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!