Ulemper med forbrukslån

Banker tjener en stor del av sine penger på å låne ut penger, og de tjener ekstra godt på forbrukslån. Spesielt hvis de ser på deg som en god betaler, med høy kredittverdighet, så vil de forsøke å låne deg så mye penger som mulig. Derfor er det lurt å holde hode kaldt, og å ha en oversikt over egne behov, og hvilke utgifter som faktisk skal dekkes med lånet.

Ikke bli fristet til et større forbrukslån enn det du trenger

Selvfølgelig kan det virke inviterende å ta opp et forbrukslån som er litt større enn det som er nødvendig. Kanskje frister det å ta ut litt ekstra, slik at man endelig kan reise på ferie, eller skaffe de nye møblene som man har ønsket seg til stua. Skulle noe uforutsett skje med den private økonomien, er dette å anse som en risikosport.

Forbrukslån er en dyr løsning for å finansiere privat forbruk

Selv om det kan være greit å ha en fullstendig utstyrt leilighet fra dag en, så er forbrukslån et kostbart alternativ. Om du låner kr 50 000 for å utstyre ditt eget hjem så kan du regne med å betale tilbake kr 15 000 ekstra over tre år. Det kan godt hende at det er verdt det for å ha et fullstendig utstyrt hjem fra dag en, men det er viktig å huske at man bør tilbakebetale så raskt som mulig, og at man ikke unødig skal skyve dyr gjeld foran seg.

Derfor anbefaler vi også alle som har forbedret sin kredittrating over de siste årene, at de refinansierer med et billigere lån. Sjekk gjerne med en finansagent som Lendo eller Finansiering24, slik at du holder deg orientert, og minimerer dine ulemper.

Les også: Slik kredittsjekker du deg selv.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!