Hva er refinansiering

Når man har en del lån og/eller kreditter blir det fort kostbart totalt sett. Det er store forskjeller på kostnadene på et lån og f.eks. et kredittkort. Spesielt gjelder dette om du ikke betaler inn kredittkortgjeld ved forfall, eller bare betaler inn minimumsbeløpet. Det er denne typen gjeld det virkelig kan lønne seg å refinansiere.

Dette er refinansiering

Egentlig ligger betydningen i ordet, refinansiere, å finansiere noe på nytt. Du tenker muligens at det vil være lite lønnsomt ta opp nye lån, når du egentlig har som mål å bli kvitt gjeld. Det kan både stemme og ikke. Refinansierer du med et billigere alternativ vil det absolutt lønne seg. Det en gjør er at man tar opp et rimeligere forbrukslån, som skal benyttes til å betale inn all annen smågjeld/kreditter. Ikke bare vil dette bli rimeligere, men du vil i tillegg ha kun en bank å forholde deg til. Det er etter hvert ganske mange banker som tilbyr denne ordningen, og det uten å flå deg økonomisk.

Forbrukslånet blir rimeligere

Vi skal på ingen måte påstå at forbrukslån er forferdelig rimelige lån. Rentene man får er likevel ikke avskrekkende, i forhold til at man slipper stille sikkerhet for lånet. Samtidig vil de totale utgiftene dine bli lavere. Det skulle ikke være nødvendig en gang regne på dette. Gjeld på kr 50 000 (totalt sett), med en rente på 20% i snitt vil være dyrere enn om man tar et forbrukslån med en rente rundt 12-15%, altså refinansierer. Dermed vil man over en periode faktisk spare en god del. Samtidig har man kanskje kvittet seg med noen bekymringer, men pass på å betale lånet ditt som planlagt. Hvis ikke blir dette også en dyr løsning.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!