Hvordan kan man få lav rente på forbrukslån

Kostnader ved et forbrukslån kan bli store om man bare velger det lånet en kommer først over. Rentene kan variere så pass mye, at det kan være snakk om mange tusen pr år i forskjell. Derfor skal man ta seg tiden man trenger for å finne et forbrukslån med lav rente. Når du sammenligner er det de totale kostnadene du må se på, så glem derfor ikke å sjekke gebyrene også.

Renter på et forbrukslån

Rentene du betaler for et forbrukslån ligger noe høyere enn et ordinært banklån, som for eksempel boliglån. Nominell rente kan du finne fra 7,5% og oppover. Ja, faktisk så høyt som over 30% kan nominell rente på et forbrukslån gå (for små hurtiglån). Tar du en rask kikk her hos oss ser du for eksempel at Bank Norwegian har en nominell rente på 8,99%. yA bank kan tilby deg en nominell rente på 14,95%. Store forskjeller ved første øyekast! Det er her man skal være våken, da den nominelle renten ikke er den renten du vil få. Lav rente vil være det tilbudet du får som har en lav effektiv rente.

Låneeksempler og rente

Tar vi videre bankene ovenfor som et eksempel, og deres renteeksempeler, kan man fort finne ut om de kan tilby en reell lav rente. Et forbrukslån på kr 65 000 nedbetalt over 5 år vil ha en effektiv eksempelrente på 17,80%. Inklusive etableringsgebyr vil du betale tilbake totalt kr 95 872. Samme lån fra yA Bank vil gi en effektiv eksempelrente på 17,68%, og man betaler kr 95 413 inklusive etableringsgebyr. Eksemplet viser oss at selv om Bank Norwegian har en lav nominell rente, vil yA Bank gi deg lavere effektiv rente. Dermed som tidligere nevnt; lav rente finner man ved å sammenligne.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!