Forbrukslån over internett

Selv om de fleste bankene sikkert ville akseptert en skriftlig søknad om forbrukslån i posten, er det både vanligst og best å søke over internett (slik søker du om et lån). I tillegg har et fåtall banker en ordning som gjør at du kan søke om lån via SMS, men du må nok foreta deg noe mer enn kun å sende en tekstmelding uansett. Søknaden om forbrukslån på bankens nettside gjør at hele prosessen går raskere, og det er dessuten så trygt som det kan bli.

Krav for å få forbrukslån

På bankens nettside ser du hva minimumskravene er, noe du også finner informasjon om i omtalene av hver bank her i vår oversikt. Møter du kravene, er det bare å sende i vei en søknad. Denne er helt uforpliktende, og du har full anledning til å sammenligne flere forbrukslån fra forskjellige banker (se vår hjemmeside), før du eventuelt bestemmer deg. Enkelte banker har 18 års grense for forbrukslån, og som regel er det ingen som har høyere grense enn 25 år. Du må også ha en viss inntekt, være norsk eller skatte til Norge, ha ordnet økonomi og normalt ikke ha betalingsanmerkning. Dette siste finnes det unntak for, blant annet på forbrukslån formidlet gjennom Zen Banking og my credit.

Noen banker krever BankID

Du kan signere elektronisk hos de fleste bankene, og hos enkelte er det faktisk et krav at du har BankID. Med BankID går søknadsprosessen både raskere og sikrere. Du vil i tillegg normalt få utbetalt forbrukslån raskere dersom du signerte både på søknaden og lånepapirene elektronisk. Denne signeringsmetoden gjør også at det er mulig å få lån mens man er i utlandet, noe som benyttes av blant annet folk på ferie som mister penger og verdisaker, eller har blitt blakk på et eller annet vis.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!