Forbrukslån – den største fella!

Det er mange som antar at banken tilbyr dem de beste betingelsene, når de søker om et forbrukslån (finn de beste lånene her). Dette er en av de største fellene du kan gå i! Bakene forsøker å selge deg et produkt, og da vil de helt åpenbart påstå at deres lån har god rente. Dette vet du først når du har sammenliknet det aktuelle tilbudet med lån fra andre banker.

Hold øynene åpne

De fleste vet at man burde sammenlikne de ulike tilbudene på markedet før man søker om et forbrukslån, men det færreste tar til betraktning at lånemarkedet forandrer seg kontinuerlig. Det er derfor lurt å oppdatere seg årlig på hva slags tilbud som finner der ute, slik at man finner et lån med bedre renter enn det den nåværende banken tilbyr. Den alternative banken vil kanskje være villig til å refinansiere det gamle forbrukslånet med et nytt, hvor du får ennå bedre rammevilkår. I slike tilfeller må du bare slå til – du kan nemlig spare masse penger.

Hvordan refinansierer man det gamle lånet?

Den nye banken gir deg et nytt lån på, hvor lånebeløpet tilsvarer den resterende gjelden på det gamle forbrukslånet. Disse pengene bruker du på å tilbakebetale pengene du skylder den første banken, slik at gjelden blir overført til den nye banken. Dette vil spare deg litt mer penger, siden rentene hos de nye kreditorene er lavere enn hos de forrige. Disse pengene du får i overskudd kan brukes til å nedbetale gjelden din fortere.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!