Hvor mye koster et forbrukslån?

Skal du søke om et forbrukslån, så må du på forhånd vite hvor mye det kommer til å koste deg. Det finnes svært mange banker man kan søke hos, og alle opererer med ulike priseksempler, rentekostnader og gebyrer. Så hvordan vet man hvor mye et slikt lån egentlig vil koste en?

Renter utgjør det meste

Den største kostnaden forbundet med et forbrukslån er kostnadene til rentene. Jo større sum du låner, jo mer vil du bli nødt til å betale i renter. Nedbetalingstiden du velger å ha for forbrukslånet er også avgjørende for dette. En enkel huskeregel er at dersom man vil spare mest mulig penger på et forbrukslån, så betaler man det tilbake så fort som mulig. For hver måned som du har lånet, så vil renter og gebyrer påløpe. De fleste lån har en maksimal nedbetalingstid på 15 år.

Og så var det gebyrene

Men i tillegg til at du må betale renter på lånet, så blir du også pent nødt til å betale gebyrer. De fleste forbrukslån har et etableringsgebyr som må betales ved oppstart av lånet, og kan være på alt fra kr 500 til kr 3000. I tillegg påløper et termingebyr ved hver innbetaling, som vanligvis er én gang i måneden. Den totale kostnaden av gebyrene kan utgjøre ganske store summer dersom man velger å ha lang nedbetalingstid for forbrukslånet.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!