Kan man nedbetale et forbrukslån før tiden?

Når man søker etter forbrukslån og ser hva bankene kan tilby, så vil man legge merke til at de fleste har en maksimal nedbetalingstid. Ofte er denne 12 eller 15 år, men den må som regel samsvare med lånesummen. Men hvis man får bedre råd enn først antatt – kan man da innfri forbrukslånet tidligere?

Du kan betale ned gjelden når du vil

Det står skrevet i de norske lover at man kan innfri den gjelden akkurat når man vil, uten at det skal medføre noen ekstra kostnader eller ulemper for din del. Det gjelder for alle typer lån, også forbrukslån. Med andre ord vil det lønne seg å kvitte seg med gjelden dersom du får penger til overs.

For hver måned som går med et forbrukslån, så må du betale renter og gebyrer. Derfor anbefaler vi alltid at man velger kortest mulig nedbetalingstid når man søker om et slikt lån, for det vil redusere de totale kostnadene ved lånet betraktelig.

Nedbetalingstiden må samsvare med lånestørrelsen

Hvis man søker om et forbrukslån på kr 30 000, så er det ekstremt dumt å velge 10 år med nedbetalingstid. Det er slettes ikke sikkert at banken vil tillate deg dette uansett, men om de gjør det, så bør du uansett takke nei.

For en såpass liten sum vil bli nærmest tredoblet i løpet av disse årene – og det bare i kostnader til gebyrer og renter.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!