Flytte forbrukslånet til ny bank

Driver du enda med nedbetalingen av et flere år gammelt forbrukslån, og har din økonomiske situasjon forandret seg siden du tok opp lånet? Eller mistenker du bare at du fikk dårlige betingelser hos en dyr bank? Da vil det lønne seg å flytte forbrukslånet til en ny og billigere bank, også kalt refinansiering.

Slik bytter du bank

For dersom du har en bedre inntekt nå enn hva du hadde når du søkte om lånet, så vil du i dag kunne få bedre betingelser. Kanskje betaler du nå en høy rente på 17,00% hos din nåværende bank, mens en annen bank står klar til å tilby deg et nytt forbrukslån med en rente på 12,50%. I så fall vil du spare ganske mye penger hver eneste måned. Kanskje har det nye lånet også mindre gebyrer. Det lønner seg årlig å sjekke hvordan renten din ligger an, og om det er mulig å refinansiere til et nytt forbrukslån hos en annen bank.

Refinansiering er gull verdt

Ved å refinansiere lånet blir du ikke kvitt gjelden du har, men du får bedre premisser for å bli tidligere gjeldfri. Dette er en svært populær måte for de som har opparbeidet seg mye smågjeld, men som du skjønner vil det også være gunstig å refinansiere et forbrukslån med jevne mellomrom. Den samme praksisen kan glatt overføres til å gjelde for boliglån eller andre lån du måtte ha.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!