Slik søker du om et forbrukslån

Å søke om et forbrukslån i Norge er ingen vanskelig prosess. Det er dessuten unnagjort på noen få minutter, og hvis du legger inn søknaden hos en moderne internettbank så kan du samtidig være sikker på at pengene er inne på konto meget kjapt. Vi går igjennom søkeprosessen steg for steg.

Hvor skal du søke?

Det første du må bestemme deg for er om du skal søke direkte hos en bank, eller gjennom en låneformidler av forbrukslån. Vi anbefaler som regel at man gjør sistnevnte, da man vil få flere lånetilbud fra flere norske banker i retur. Følgelig vil man kunne sammenligne lånene og se hvilket som er billigst.

Når du har bestemt deg, så er alt du må gjøre å fylle ut enklere personalia, slikt som navnet ditt, fødselsdato og så videre. Resten av søknaden blir automatisk behandlet av banken, da de innhenter personopplysninger fra deg via offentlige etater og selskaper, slik at det å søke om et forbrukslån er meget fort gjort.

Kan jeg søke?

Men før du søker bør du lese igjennom kravene til banken(e), slik at du slipper å kaste bort tid. Enkelte banker krever nemlig at du tjener minst kr 200 000 i året før de låner deg penger, samtidig som de kun gir ut forbrukslån til personer som er over 25 år gamle. Følgelig bør du lese gjennom disse kravene før du søker om lån.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!