Pass på at forbrukslånet passer din økonomiske situasjon

Å ta opp et forbrukslån er veldig greit. Det går raskt å få lånet på konto, og du kan bruke pengene til hva du vil. Ser du deg blind bare på dette kan det fort gå galt. Pass på at du vurderer forskjellige lån opp mot hverandre, og samtidig har klart for deg hvilken lånebelastning privatøkonomien kan tåle.

Din privatøkonomi

Det er viktig å vurdere lånets størrelse opp mot din privatøkonomi. Du bør regne over hvor store ekstrautgifter du kan tåle hver måned. I denne vurderingen må du ikke glemme å også inkludere nedbetalingstiden. Har du økonomi til for eksempel kr 2 000 i ekstrautgifter hver måned de neste 5 årene? Det kan også være fristende å låne litt mer enn det man trenger, slik at en har en liten reserve til en senere anledning. Det kan over tid vise seg å bli mer problematisk enn til nytte. Ta derfor ikke opp mer i forbrukslån enn absolutt nødvendig. Når du har oversikt over egen økonomi kan jakten på «det perfekte lån» begynne.

Vurder flere forbrukslån mot hverandre

Leter du for eksempel etter et lån (se søkeskjema for forbrukslån på forsiden) på kr 65 000 bør du vurdere flere tilbud opp mot hverandre. Det som er viktig er å se hva de totale kostnadene vil bli, altså rentekostnader og gebyrer. Sammenligner vi for eksempel OPP Finans med Komplett Bank vil man se at det er små forskjeller. Totale kostnader på et lån på kr 65 000, som betales over 5 år, vil være kr 94 687 hos OPP Finans. Hos Komplett Bank vil samme lån koste kr 94 333. Når du ser på eksemplene vær oppmerksom på at du kan komme både bedre ut, eller dårligere, etter en kredittsjekk.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!