Hva avgjør om du får et forbrukslån?

Vet du egentlig hva som er grunnen til at du får avslag på søknaden om forbrukslån, eller i motsatt fall at den blir innvilget? Det er nok ikke tilfeldig, og bankene har sin egen måte og struktur på hva som skal til for å bli godkjent. Først og fremst kan du jo begynne med å innfri søkekriteriene.

Dette er bankenes søkekriterier

De ulike bankene på det norske markedet har en rekke søkekriterier som må innfris når det søkes om et forbrukslån. For eksempel har man en aldersgrense, som oftest fra 18 til 25 år, og en inntektsgrense som kan kreve at søkeren tjener minst kr 200 000 i året for å låne. Videre gjelder krav som at du er norsk statsborger, ikke har noen betalingsanmerkninger og heller ikke har noen aktive inkassosaker mot deg. Da kan man som regel vinke farvel til et forbrukslån.

Kredittsjekken er avgjørende

Men selv om du oppfyller disse kravene, så er det dermed ikke sagt at du får låne. Heller ikke at du får den summen du søker om. For når det søkes om et forbrukslån, så blir det automatisk utført en kredittsjekk av søkeren. Her fremkommer detaljer som inntekt, jobbsituasjon, om du har flyttet mye og så videre. Den totale summen av kredittsjekken gir banken et svar på om det er «lurt» å gi deg et forbrukslån eller ei, og følgelig er det ofte den som avgjør søknadens skjebne.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!