Sluttkostnaden til et forbrukslån

De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt merket at det kan være godt med litt ekstra penger å rutte med. Uforutsette ting kan fort skje, slik som at bilen ryker eller at man får en baksmell på skatten. Når man tar opp et forbrukslån må man ha et par ting i bakhodet, og et av disse er retten til fratrekk på skatten. Den rødgrønne regjeringen endret i sin tid den Norske skattelovgivningen for rentesetting og selskapskatt, hvor satsen ble satt ned fra 28% til 27%. I Norge er reglene slik at alle kan trekke fra 27% av det de har betalt i renter, og dette gjelder alt fra huslån til forbrukslån. Med andre ord vil man få en lånerabatt, ved at man betaler mindre i skatt.

Slik finner du sluttkostnaden

Sett opp et enkelt regnestykke hvor du begynner med forbrukslånets inngangspris. Si at du låner kr 5 000 med effektiv rente på 20%. Disse 20% vil så deles ut over 12 måneder og det betyr at du betaler kr 84,33 i måneden i renter. Hvis tilbakebetalingen går over 1 år, vil du kunne se at prisen blir kr 5 000 pluss renter på kr 1 000. I tillegg kommer ofte et etableringsgebyr samt månedlige termingebyr.

Benytt til slutt rentefradraget

Sluttsummen for det tidligere nevnte lånet (se forsiden for å søke selv) vil bli cirka kr 6 500, hvorav renter tilsier omtrentlig kr 1 000. Av disse rentene kan du nå trekke fra kr 270, eller 27 % på skatteseddelen. Dette betyr at lånets totalpris vil falle til kr 6 230 med de rabattene som rentefradraget gir. Det er viktig at man leser nøye gjennom tilbudet fra banken på forhånd og ser på alle eventuelle  utgifter.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!