Hva koster det å etablere et forbrukslån?

Kostnadene ved et forbrukslån begynner som regel å løpe allerede når du tar opp lånet, og i tillegg er man nødt til å betale et fast gebyr allerede ved oppstart av lånet. Dette kalles for et etableringsgebyr og er vanlig hos de aller fleste banker, men man bør legge merke til hvor mye det lønner seg å låne hos den aktuelle banken.

Fast eller prosentvis gebyr

Enkelte banker har en fast sum når det kommer til etableringsgebyr, uavhengig av hvor mye du ønsker å låne. Dette er for eksempel tilfellet for Ikano Bank sitt forbrukslån, der det koster kr 900 i etablering. Hos OPP Finans krever de kun kr 175 i fast gebyr, men samtidig skal de også ha 1% av lånesummen – slik at dette lånet ikke egner seg for store summer.

Men hvis man vil slippe unna etableringsgebyret, så finnes det også noen forbrukslån (se søkeskjema for forbrukerlån på forsiden) som ikke krever dette. Hos Santander Consumer Bank kan du søke om å låne inntil kr 70 000 uten å betale etableringsgebyr. Det samme gjelder hos GE Money Bank, men her er lånegrensen kr 350 000.

Gebyret trekkes fra lånesummen

Dersom du ikke har råd til å betale etableringsgebyret, så er det hos de fleste forbrukslån mulig å trekke dette fra selve lånesummen. Men hvis man har såpass dårlig råd, så bør man kanskje ikke låne i utgangspunktet? Husk også at du kan føre opp dette gebyret på selvangivelsen for å få fradrag på skatten.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!